Στο «Εξελίσσειν» το πρόβλημα που σας απασχολεί αντιμετωπιστεί με κατανόηση, ενδιαφέρον και γνώση από τους ειδικούς και άρτια καταρτισμένους επιστήμονες που στελεχώνουν το ινστιτούτο μας.

Μαρία Αθανασιάδου

Εργοθεραπεύτρια


Η Μαρία Αθανασιάδου είναι απόφοιτη του τμήματος του τμήματος εργοθεραπείας Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχει εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές με κύριο αντικείμενο την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με καθυστέρηση στην ανάπτυξη, διάσπαση προσοχής-υπερκινητικότητα, συμπεριφορικά και μαθησιακά προβλήματα και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, με κύριο στόχο την αποκατάστασή δυσκολιών που επηρεάζουν την ανάπτυξή τους και την επίτευξη της αυτοεξυπηρέτησής τους. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του «Εξελίσσειν», στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.


Χριστίνα Βλάχου

Ειδική Παιδαγωγός


Η Χριστίνα Βλάχου είναι Ειδική παιδαγωγός. Είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Πατρών με ετήσια ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την εκπαίδευση μαθητών με νοητική ανεπάρκεια και μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Έχει πιστοποιημένη γνώση στη γραφή και ανάγνωση braille και στη νοηματική γλώσσα και εκπαίδευση στην αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών από την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Bolton MPhil (Innovation) in Special Education, στη διαχείριση μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, με συναισθηματικές και συμπεριφορικές Δυσκολίες και στη διαχείριση μαθητών με αυτισμό-Asperger Syndrome. Συμμετέχει στην επιστημονική του ομάδα, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.


Ευαγγελία Γκανά

Λογοθεραπεύτρια


Η Ευαγγελία Γκανά είναι πτυχιούχος του τμήματος της Λογοθεραπείας, του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών. Έχει επιμορφωθεί και έχει εργασιακή εμπειρία σε περιπτώσεις αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών, νοητικής υστέρησης, εγκεφαλικής πάρεσης, συνδρόμου down και διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο μας προσφέροντας υπηρεσίες αποκατάστασης αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών, καθυστέρησης στην ανάπτυξη του λόγου και άλλων σχετικών προβλημάτων. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου μας.


Μαρία Ζέρβα

Λογοθεραπεύτρια


Η Μαρία Ζέρβα είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του ΑΤΕΙ Πατρών. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα ειδικών θεραπειών, ατομικές συνεδρίες παιδιών και εργασία σε κατασκηνώσεις με Α.Μ.Ε.Α. Έχει εξειδικευτεί σε «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού», στην εφαρμογή της δομημένης εκπαίδευσης «Τeacch» και στο πρόγραμμα «Makaton». Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια, ημερίδες και εκπαίδευση για τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και τις Φωνολογικές Διαταραχές. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο μας και προσφέρει υπηρεσίες λογοθεραπείας για αποκατάσταση αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών, διαταραχών αναπνοής και φώνησης, καθυστέρησης στην ανάπτυξη του λόγου και διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου μας.


Λία Καπόγλου

Ψυχολόγος


Η Λία Καπόγλου, είναι ψυχολόγος M.sc και οικογενειακή θεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των τοξικοεξαρτήσεων, εκπαίδευση και εμπειρία στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Στα πλαίσια της εργασίας της έχει αναλάβει ως συντονίστρια τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση βιωματικών ομάδων εκπαιδευτικών, γονέων, εφήβων διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών, θεραπευτική παρέμβαση σε περιστατικά παιδιών και εφήβων ως ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια καθώς επίσης και θεραπείες ζεύγους και οικογένειας.


Ιωάννα Κατσαρού

Λογοθεραπεύτρια


Η Ιωάννα Κατσαρού είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Ηπείρου. Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια αποκατάστασης αρθρωτικών-φωνολογικών διαταραχών, το σύστημα Εναλλακτικής Επικοινωνίας (PECS) κ.ά. Έχει εμπειρία σε παιδιά με φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές, σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, δυσπραξία, αυτισμό και αναπτυξιακές διαταραχές. Στο «Εξελίσσειν» αναλαμβάνει περιπτώσεις παιδιών με αρθρωτικά ή/και φωνολογικά προβλήματα, διαταραχές στη ροή της ομιλίας, δυσαρθρία κ.λπ. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.


Έλενα Κότση

Ψυχολόγος


Η Έλενα Κότση είναι ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ειδικευτεί στη Συστημική και Οικογενειακή προσέγγιση και στην ψυχοθεραπεία ατόμων, ομάδων, ζευγαριών και οικογενειών στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας, στη συμβουλευτική γονέων και στη θεραπεία παιδιών και εφήβων, καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων (MMPI, WISC-III, WPPSI-R). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου μας.


Γεωργία Κούρτη

Ψυχολόγος


Η Γεωργία Κούρτη είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος (MSc) και θεραπεύτρια ομάδας-οικογένειας-ζευγαριού. Είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στην ανάπτυξη και ψυχική υγεία βρεφών, νηπίων και ομάδων γονέων-νηπίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας και έχει ειδίκευση στην εφαρμογή προβολικών δοκιμασιών και άλλων ψυχομετρικών εργαλείων, στην αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών δυσκολιών και τη συμβουλευτική. Έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους και οικογένειες και έχει αναλάβει συντονίστρια σε βιωματικές ομάδες γονέων. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου μας.


Θεοδότη Κωνσταντοπούλου

Ψυχολόγος


Η Θεοδότη Κωνσταντοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) στην Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου από το Université de Tours στη Γαλλία. Έχει εκπαιδευτεί στη διαγνωστική προσέγγιση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γνωσιακών-συμπεριφοριστικών προσεγγίσεων σε παιδιά και εφήβους. Εργάζεται από το 2008 ως ψυχολόγος και ασχολείται κυρίως με τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές, ψυχοσυναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Μάθησης Επικοινωνίας και Συμπεριφοράς ¨Εξελίσσειν¨ και συμμετέχει στην επιστημονική του ομάδα, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του.


Παναγιώτα Μαραγκού

Ειδική Παιδαγωγός


Η Μαραγκού Παναγιώτα είναι Ειδική παιδαγωγός. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Έχει ειδικευτεί στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες–δυσλεξία (BTEC-Professional Certificate in SPLD-D με πιστοποίηση του φορέα EDEXCEL, UK). Κατέχει επάρκεια χορήγησης του «Αθηνά Τεστ–Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών». Έχει εμπειρία σε περιπτώσεις παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες με ανάλογη εργασιακή προϋπηρεσία. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ειδικής αγωγής σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.


Μαρίνα Μαστοράκη

Ψυχολόγος


Η Μαρίνα Μαστοράκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξειδικεύτηκε στην αποκατάσταση γενικών και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Επιμορφώθηκε και απασχολήθηκε σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με αντικείμενο τις ψυχοσυναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους και την ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα ένταξης και ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης σε παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο μας σε περιστατικά μαθησιακών δυσκολιών και συναισθηματικών διαταραχών και συμμετέχει στην επιστημονική του ομάδα και σε όλες τις δράσεις του.


Κωνσταντίνα Μερμίρη

Λογοθεραπεύτρια


H Μερμίρη Κωνσταντίνα είναι Λογοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Ηπείρου. Έχει επιμόρφωση στην αποκατάσταση της άρθρωσης και τις φωνολογικές διαταραχές, στη διάγνωση–αποκατάσταση παιδικής βαρηκοΐας, στη δυσλεξία, στις εφαρμογές Η/Υ στην λογοπαθολογία και βασική κατάρτιση του PECS. Έχει εμπειρία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές, σύνδρομο Down, σε παιδιά με αυτισμό και σε περιστατικά βαρηκοΐας και δυσφαγίας. Στο «Εξελίσσειν» αναλαμβάνει περιπτώσεις παιδιών με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, προβλήματα ροής της ομιλίας (τραυλισμός) και ταχυλαλίας, σύνδρομο Asperger και καθυστέρηση λόγου. Συμμετέχει στην επιστημονική του ομάδα, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.


Αθηνά Μπενετάτου

Λογοθεραπεύτρια


Η Αθηνά Μπενετάτου είναι πτυχιούχος του τμήματος της Λογοθεραπείας, του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών. Έχει επιμόρφωση και εμπειρία σε περιπτώσεις αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών, στην ειδική γλωσσική διαταραχή, στην αξιολόγηση του φωνητικού μηχανισμού, τον παιδικό τραυλισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες, τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές κ.ά. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο μας προσφέροντας υπηρεσίες αποκατάστασης αρθρωτικών και φωνολογικών διαταραχών, και άλλων σχετικών προβλημάτων και συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου μας.


Ελένη Μπραιμιώτη

Εργοθεραπεύτρια


H Ελένη Μπραιμιώτη είναι Εργοθεραπεύτρια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δυσγραφίας, κλινικής αξιολόγησης και θεραπευτικής εκπαίδευσης συνδρόμου Asperger, προώθησης προγραμμάτων φυσικών δραστηριοτήτων σε ειδικά σχολεία, διαταραχής ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητας, σύγχρονων πρακτικών στην εκπαίδευση και εξειδίκευσης Braille, με ανάλογη εργασιακή εμπειρία. Στο «Εξελίσσειν» αναλαμβάνει περιπτώσεις παιδιών με αναπτυξιακά, νευρολογικά, κινητικά, συμπεριφορικά και μαθησιακά προβλήματα, με στόχο την αποκατάστασή δυσκολιών που επηρεάζουν την ανάπτυξή τους, την προσαρμογή τους σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής και την ικανότητα προσαρμογής τους και αλληλεπίδρασης σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Συμμετέχει στην επιστημονική του ομάδα, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.


Αθηνά Πετρούτσου

Ψυχολόγος


Η Αθηνά Πετρούτσου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Institute of Education - University of London). Έχει εκπαιδευτεί στη διαγνωστική αξιολόγηση, στη συμβουλευτική γονέων και στην ατομική θεραπεία παιδιού και εφήβου καθώς και στη χορήγηση των ψυχομετρικών δοκιμασιών WISC-III, WPPSI-R, Αθηνά Τεστ, CAT, Σχέδιο Οικογένειας. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Μάθησης «Εξελίσσειν» από το 2008, όπου ασχολείται κυρίως με τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες και με τη συμβουλευτική γονέων. Συμετέχει επιπλέον στην επιστημονική ομάδα, στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.


Μαρία Σταματίου

Ψυχολόγος


Η Μαρία Σταματίου είναι Ψυχολόγος, με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Συμμετείχε σε σεμινάρια και επιμορφώσεις ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής και παρακολουθεί σεμινάρια ψυχαναλυτικής προσέγγισης στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία. Έχει εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές με αντικείμενο την αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές, μαθησιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες και τη συμβουλευτική γονιών. Οργανώνει σχολές γονέων σε σχολεία της Δυτικής Αττικής και έχει κλινική εμπειρία σε ενήλικες με διαταραχές προσωπικότητας, άγχους, διάθεσης και ψυχώσεις.


Μαριάννα Σταυροπούλου

Ειδική Παιδαγωγός


H Μαριάννα Σταυροπούλου είναι Ειδική Παιδαγωγός, απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιo του Μπρίστολ στην Ειδική αγωγή (Special and Inclusive education, University of Bristol, UK ). Έχει πιστοποιημένες γνώσεις της γραφής Braille, στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε), στην εφαρμογή της μεθόδου δομημένης εκπαίδευσης TEACH και είναι εξειδικευμένη στην χορήγηση του Αθηνά Τεστ . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες για τη διάγνωση και αποκατάσταση της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών, την παιγνιοθεραπεία κ.ά. Έχει εμπειρία σε παιδιά με γενικευμένες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, στην παράλληλη στήριξη παιδιών στο σχολείο, στην προώθηση της φιλαναγνωσίας κ.λπ. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του «Εξελίσσειν», στην παραγωγή υλικού, στην εσωτερική επιμόρφωση και σε όλες τις δράσεις του Ινστιτούτου.